Cursus Geestelijke Vorming

In 1980 is onze cursus geestelijke vorming gestart, toen nog in de oude CSG Prins Maurits. De eerste jaren werden in twee groepen onderwerpen behandeld door eigen gemeenteleden. Op de duur bleek dat een te zware belasting te zijn voor de inleiders. Er werd toen gekozen voor de huidige vorm: predikanten uit verschillende kerken werden gevraagd om een avond te verzorgen. Het betreft predikanten uit de Hervormde kerk (PKN), Christelijk Gereformeerde kerk en Gereformeerde Gemeente.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Hoeksteen te Middelharnis. Aanvang is steeds om 20.00 uur. Voordat de avond begint, is er gelegenheid on koffie te drinken. Per bijeenkomst wordt een bedrag gevraagd van € 4.-. De samenstelling van de stuurgroep is gewijzigd. De heer De Kreij die vele jaren zijn bijdrage geleverd heeft, is ermee gestopt in verband met zijn leeftijd. Wij danken hem nogmaals voor alles wat hij heeft voor ons gedaan heeft. De heer G. van Asperen uit Nieuwe-Tonge is in zijn plaats gekomen. De stuurgroep is er ook nu weer in geslaagd u een programma voor het komende winterseizoen te bieden. In dit verband willen we graag als stuurgroep ook een zorg met u delen, namelijk de opkomst die heel geleidelijk afneemt. We doen als stuurgroep een dringend beroep op u om eens te komen luisteren. U krijgt er vast geen spijt van. Het contact adres is met ingang van heden: A. Westerhuis, tel. 0187-484221 of e-mail a.westerhuis@xs4all.nl

Seizoen 2018-2019

We wijzen u er ook op, dat de lezingen ook via de kerkradio te beluisteren zijn. Ook kunt u ze terugvinden op de website van onze gemeente. Mogelijkheden genoeg. Heel gevarieerd en zeker goed om de data in uw agenda te noteren. Het is als volgt samengesteld (alles onder het voorbehoud van Jacobus):
Datum Preker Onderwerp
17 september 2018 Ds. C. P. de Boer,  Chr. Gereformeerd predikant in Sliedrecht “de Bekering van Israel”
22 oktober 2018
Ds. J. van Walsum Chr. Gereformeerd predikant in Leerdam
(oud plaatsgenoot)
“De Dordtse Leerregels”
19 november 2018
Ds. C. W. Rentier, Amersfoort
Directeur Stichting Kerk en Moslim.
“de Islam”
21 januari 2019 Ds. J. Th. Pronk, Hervormd predikant in Sirjansland “Schepping of evolutie”
18 februari 2019 Dhr. B.S. van Groningen, H.I. Ambacht “Leven in de eindtijd”
18 maart 2019 Ds. A. L. Molenaar, Hervormd predikant te Yerseke. “De Missionaire roeping van de kerk”